De allernieuwst BlackSys dahscam, nu met 2 x FHD, als eerste dashcam ter wereld!

            CH-200B_1.jpg                     

De CH-200 is het vlaggenschip van de gerenommeerde Koreaanse dashcam fabrikant BlackSys. Het bouwt voort op het succes van de CH-100B door aanzienlijke upgrades aan de binnenkant te bieden, terwijl de buitenkant net zo klein en krachtig blijft (bij bijvoorbeeld hoge temperaturen). BlackSys is het einige topmerk dat nu dus Full HD-opnames aanbiedt op zowel voor- als achtercamera's met dubbele Sony EXMOR-sensoren, terwijl de meeste concurrenten nog steeds alleen 720P aan de achterkant bieden. Vergeleken met zijn voorganger, de CH-100B, levert de CH-200 ook een betere videokwaliteit bij een hogere bitsnelheid, en de overgang naar .MP4-bestanden maakt het veel gebruikersvriendelijker voor iPhone en Mac-gebruikers. Extra functies zoals bestuurdersveiligheidssystemen, grotere micro SD-ondersteuning en time lapse opname zijn ook welkome upgrades.

De BlackSys CH-200 is uiterlijk precies hetzelfde als de BlackSys CH-100B Wifi. Wat zijn dan precies de verschillen?

Het prijspunt van de CH-100B is een sterk punt. Voeg daarbij een zeer verfijnde parkeermodus toe en het is gemakkelijk te begrijpen waarom de BlackSys CH-100B zo'n populaire keuze is.

Dat gezegd hebbende; de 2-kanaals markt is sinds de laatste 2 jaar, toen de CH-100B voor het eerst werd gelanceerd, verder ontwikkeld. En intussen zijn er een paar punten waarop BlackSys de CH-100B zou kunnen verbeteren. En dus is er met de lancering van de nieuwe BlackSys CH-200 een aantal belangrijke upgrades die er voor zorgen dat de BlackSys CH-200 tot een van de beste dashcams op de markt gerekend mag worden. Wat zijn nu precies de upgrades?

Video kwaliteit

Met de toevoeging van de Ambarella A12-processor en de dubbele Sony IMX322-sensoren, is de BlackSys CH-200 nu in staat tot Full HD + Full HD-opnames met een veel hogere bitrate dan de CH-100B. Overdag ziet de totale videokwaliteit er veel verfijnder uit met minder korrelige opnames in. 's Nachts is er geen vergelijkbare dashcam op de markt met zulke uitmuntende prestaties: in het bijzonder de achtercamera. Deze is nu nog beter in staat om kentekens op nóg grotere afstand en in nóg slechtere lichtomstandigheden te registreren.

iOS en Mac-compatibiliteit

De CH-100B neemt video's op in een .AVI-bestandsformaat. Hoewel dit voor de meesten geen enkel probleem is, kan het voor de iPhone-gebruikers een nadeel zijn omdat ze geen opgeslagen video's in hun fotogalerij kunnen exporteren (ze kunnen het wel op hun iPhone opslaan, maar alleen in een aparte map). Met de nieuwe CH-200 worden bestanden nu opgenomen in een .MP4 bestandsformaat en dat is zeker gebruiksvriendelijke voor de Mac en iOS gebruikers. Dit betekent dat gebruikers van iPhone nu videobestanden kunnen downloaden en delen die via WiFi zijn gedownload, zonder deze eerst apart op de iPhone op te slaan in een aparte map.

Time Lapse Parking Modus

De CH-200 heeft de mogelijkheid om in Parkeermodus (bewegings- en schokdetectie) op te nemen (met een DC Fuse Power kabel) en heeft als extra optie ten opzichte van de CH-100B de mogelijkheid om de Time Lapse modus te gebruiken. Waarom? Omdat de CH-200 opneemt in een hogere resolutie én een hogere bitrate, is er meer geheugen nodig. De Time Lapse modus registreert video op één frame per seconde en dat vermindert het geheugenverbruik aanzienlijk. Het is niet een perfecte oplossing, omdat de lagere beeldsnelheid zorgt voor een onscherper beeld en de dashcamera neemt in de Time Lapse modus géén geluid op, en dat kan juist bij vandalisme net een voordeel zijn. Echter, de meeste gebruikers zullen nog steeds voor de "gewone" Parkeermodus kiezen, maar voor diegenen die in een drukke straat parkeren of wonen, waar bewegingsdetectie nonstop wordt geactiveerd, kan de Time Lapse modus net iets handiger zijn.

3 x ADAS functies

ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems. De CH-200 heeft drie van deze alarmsystemen die werken via de luidspreker op de voorcamera en de groene LED aan de voorkant van de dashcam.

  • Lane Departure Warning System (LDWS) waarschuwt de bestuurder zodra deze van de rijstrook afwijkt. Het systeem werkt als men harder dan 65 km/uur rijdt. Het systeem weet wanneer men zijn rijstrook opzettelijk verlaat. In dat geval wordt er niet gewaarschuwd.
  • Forward Collision Warning System (FCWS) waarschuwt de bestuurder zodra een voorligger te snel richting de auto komt.
  • Forward Vehicle Starting Alarm (FVSA) waarschuwt de bestuurder als een voorganger uit stilstand is vertrokken, bijvoorbeeld bij een stoplicht dat op groens springt.

Deze functies kunnen worden ingeschakeld, uitgeschakeld en ingesteld naar de voorkeuren van de gebruiker.

Wat is er niet veranderd

Het is ook de moeite waard te noemen wat bij de CH-200 meestal gelijk is aangezien de CH-100B zo'n populair apparaat was. De successen met de CH-100B zouden naar de CH-200 moeten worden overgedragen.

Ontwerp

Het ontwerp aan de buiten kant is precies hetzlefde als bij de CH-100B. En dat is erg goed nieuws omdat de BlackSys CH-200 dan ook kleiner en korter is dan veruit de meeste andere 2-kanaals dashcams.

Geheugenkaart verdeling

Je bepaalt zelf hoeveel ruimte op je geheugenkaart wordt greserveerd voor normale opnames, opnames tijdens de parkeerdmodus en event opnames. Deze optie maakt dat de CH-100B de meest geanvanceerde parkeemodus heeft in de markt. Het zelf kunnen toewijzen van meer ruimte voor bewegingsdetectie en event opnames, helpt om die belangrijke bestanden te beschermen. Andere dashcam-merken hebben óf te veel ruimte om gewone opnames te maken  óf geen geheugenkaart verdeling. Dit is dus ook het grote voordeel aan de CH-200 , met bovendien een geheugenkaart capaciteit van maar liefst 256GB.

Bedrijfstemperatuur

Ondanks de hogere en krachtige processor- en videosensoren van de CH-200, blijft de bedrijfstemperatuur hoog op plus 70 °C. Geen zorgen over oververhitting bij de CH-100B en de CH-200, dankzij de supercondensator en de hoge temperatuur cutoff die het apparaat beschermt door automatisch af te sluiten bij te hoge/extreme temperaturen.

Conclusie

De BlackSys is dé dashcam van dit moment! De CH-100B was (en is) al top, maar met de CH-200 wordt een nieuwe grens doorbroken. De videokwaliteit is aanzienlijk verbeterd en het toestel biedt nog meer comfort dan voorheen dankzij de bestandsindeling en de ADAS-functies. En dat ook nog eens tegen de beste prijs in de markt! De CH-200; een zeer geslaagde voorzetting de BlackSys-traditie.

 

        CH-200B_banner.jpg

© 2013 - 2024 TrendMarq | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel