Wat is Pocketalk?

Pocketalk™ is het draagbare, door kunstmatige intelligentie (AI) aangedreven Instant Voice Translation-apparaat dat taalbarrières doorbreekt en de kloof tussen de verschillende gesproken talen overbrugt. Het is één enkel apparaat dat 74 talen ondersteunt en er worden telkens nieuwe talen toegevoegd.

Waarvoor kun je Pocketalk gebruiken?

Omdat Pocketalk ook lange zinnen vertaalt, is Pocketalk geweldig voor reizen en zaken - het is eenvoudige manier om een gesprek te voeren met iemand die een andere taal spreekt. Er zijn ook mensen die Pocketalk gebruiken voor het leren van een taal.

Wat wordt er met Pocketalk meegeleverd?

In de doos zit het Pocketalk-apparaat, een USB (type C) oplaadkabel en een handleiding (Engels).

Hoe werkt Pocketalk?

Pocketalk heeft een internet verbinding nodig. Pocketalk gebruikt online vertaalmachines om de meest nauwkeurige vertalingen mogelijk te maken. Deze vertaalmachines worden voortdurend beter.

Je hebt drie verschillende opties om verbinding te maken met het internet:

Ingebouwde SIM kaart: door verbinding te maken met de netwerken van netwerkaanbieders heb je een breder dekkingsbereik zonder gedoe met het voortdurend invoeren van Wifi-wachtwoorden.

Wifi: je kunt ook verbinding maken met WiFi.

Persoonlijke hotspot: of je maakt verbinding via de persoonlijke hotspot op je telefoon.

De eenvoudigste optie is om de Pocketalk met een ingebouwde SIM kaart te kopen. Deze wordt geleverd met 2 jaar onbeperkte data. Dus geen maandelijkse kosten, geen roaming kosten. Je gebruikt je Pocketalk zonder enige extra kosten in  105 landen.

Wanneer je eerste 2 jaar data is verstreken, kun je: OF nog eens 2 jaar data bijkopen (via ons), OF een eigen simkaart invoeren, OF verbinding maken via een persoonlijke hotspot of via Wifi.

Hoe krijg ik toegang tot de 74 talen?

Alle 74 talen zijn via het apparaat verbonden met het internet. Eén apparaat: 74 talen! Live 2-weg gesprekken voeren. Het is helemaal niet nodig om aparte taalbestanden te downloaden. 

Hoe gebruik ik Pocketalk?

Pocketalk is heel gemakkelijk te gebruiken; je hebt het zo onder de knie. Kies op het startscherm je twee talen. Zodra je twee talen zijn gekozen, gebruik je gewoon de twee "praat"-knoppen. Elke persoon gebruikt de knop voor zijn/haar taal.

Hou de knop ingedrukt terwijl je spreekt. Als je klaar bent, laat je de knop los en Pocketalk geeft de vertaling weer. Wacht wel op de pieptoon voordat je begint met spreken begint. 

Kan ik Pocketalk offline gebruiken?

Nee. Een internetverbinding is vereist; met Wifi, mobiele data of via een persoonlijke hotspot. Dat komt omdat Pocketalk werkt op krachtige taalmotoren en geavanceerde cloudtechnologieën om de uiterst nauwkeurige vertalingen uit te voeren.

Moet ik een afzonderlijke simkaart kopen als mijn Pocketalk wordt geleverd inclusief 2 jaar mobiele data? 

Nee. De Pocketalk uitvoering inclusief 2 jaar mobiele data wordt geleverd met een reeds ingebouwde simkaart en is vanuit de verpakking meteen gebruiksklaar. Zet Pocketalk gewoon aan en deze maakt via de reeds ingebouwde simkaart automatisch verbinding met het internet. 

In hoeveel landen werkt de Pocketalk met de meegeleverde data simkaart?

De Pocketalk inclusief mobiele data werkt momenteel in 105 landen (vanaf september 2018). Klik hier voor de volledige lijst. 

Dit betekent natuurlijk niet dat je in een land zonder meer overal bereik zult hebben. Er kunnen, afhankelijk per land, gebieden zijn met geen/beperkte dekking. 

Wat als mijn mobiele dataverbinding slecht is?

We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat het bereik in bepaalde gebieden slecht is. Als dit gebeurt, raden we aan op zoek te gaan naar een lokale wifi-verbinding of verbinding te maken met een persoonlijke hotspot op je telefoon. Soms kan wifi een sterkere en snellere verbinding bieden dan een mobiele dataverbinding via een netwerkprovider.

Hoeveel talen ondersteunt Pocketalk en hoe worden ze geteld?

Pocketalk ondersteunt momenteel 74 talen. Er worden steeds nieuwe talen toegevoegd. Klik hier voor de volledige lijst.

We tellen een ondersteunde taal mee als je die taal gesproken kunt invoeren in Pocketalk.

Hoewel Samoaans bijvoorbeeld wordt vermeld als een taal op het apparaat (alleen voor vertaalde tekst weergave), tellen we dit niet als een van de 74 ondersteunde talen omdat Pocketalk geen Samoaanse spraakinvoer ondersteunt.

Waarom is Pocketalk een slim apparaat?

Pocketalk gebruikt verschillende online vertaalmachines om de meest nauwkeurige vertalingen te leveren. Deze machines blijven op de achtergrond kunstmatige intelligentie gebruiken om de nauwkeurigheid van spraakherkenning en vertalingen verder te verbeteren. Het gebruik van Pocketalk kan de volgende keer een nog nauwkeurigere ervaring opleveren. Echter: Pocketalk leert niet om uw specifieke stem of spraakpatronen te herkennen.

Hoe lang gaat de batterij mee?

Met een volledig opgeladen batterij kun je 7 uur lang vertalen! En een volle batterij gaat in slaapstand zelfs wel 10 dagen mee!

Wat als sommige transcripties of vertalingen onjuist zijn?

Pocketalk biedt de nauwkeurigste vertalingen die mogelijk zijn omdat het de nieuwste vertaalmachines gebruikt. Maar we realiseren ons dat er soms momenten zijn dat transcripties niet volledig accuraat zijn.

Er wordt nogal wat werk verricht elke keer als je Pocketalk gebruikt. Eerst wordt je stemgeluid in tekst omgezet, waarna je gesproken tekst wordt vertaald, die daarna weer wordt omgezet in een audioformat.

Als je denkt dat een vertaling niet correct is verlopen, controleer dan eerst of je Pocketalk wel goed heeft gehoord wat je hebt gezegd door je taaltranscriptie (de geschreven tekst) op het apparaat te controleren.

  •  als de transcriptie niet klopt, herhaal dan de uitdrukking/zin.
  •  als de transcriptie wél klopt, probeer dan je uitdrukking/zin anders te herformuleren.

Je hoeft niets te doen om ons op de hoogte te stellen van onjuiste vertalingen. De gebruikte taalmachines worden voortdurend nauwkeuriger, dit gaat helemaal automatisch.

Kan Pocketalk lange zinnen vertalen?

Pocketalk is speciaal ontworpen om gesprekken te vertalen. Dus praat zoals je dat normaal ook doet; in volledige zinnen, geen losse uitdrukkingen. Pocketalk kan maximaal 30 seconden spraakopname in 1 keer verwerken.

Welke soorten instellingen kunnen op het apparaat worden aangepast?

     Volume - pas het volume van de geluiden en audio-uitlezingen aan.
     Slaapinstellingen - gebruik de slaapstand voor verlengde levensduur van de batterij.
     Tekstgrootte - past de grootte van de teksten op het scherm aan.
   
  Systeemtaal - de taal voor het apparaat zelf.
     Helderheidsniveau - past de helderheid van het scherm van het apparaat aan.
 
   Duidelijke vertaalgeschiedenis - verwijdert alle eerdere vertalingen van het apparaat.
 
   Herstel fabrieksinstellingen - reset het apparaat naar de fabrieksinstellingen,
     maar houdt de nieuwste softwareversie op het apparaat geïnstalleerd.

Kan ik mijn oude vertalingen terug kijken?

Ja, Pocketalk kan tot 10.000 vertalingen opslaan. Scrol gewoon door de tijdlijn om eerdere vertalingen te bekijken en tik op de vertalingen om ze opnieuw te laten voorlezen.

Kan ik externe luidsprekers aansluiten?

Yep. Pocketalk is compatibel met Bluetooth® 4.0, dus je kunt verbinding maken met luidsprekers die Bluetooth ondersteunen. Het aansluiten van externe luidsprekers via Bluetooth kan handig zijn als je veel hogere volumes op de audio-uitvoer wilt hebben. Hou er rekening mee dat Pocketalk niet is uitgerust met audioaansluitingen.

Hoe lang is het mobiele data-abonnement met de ingebouwde simkaart geldig?

Twee jaar na de eerste activering. Je ingebouwde mobiele data wordt automatisch gestart wanneer je Pocketalk voor de eerste keer inschakelt.

Wat gebeurt er aan het einde van het tweejarig mobiele data-abonnement?

Als je na twee jaar gebruik wilt blijven maken van de ingebouwde data voor internetverbinding, dat kun je eventueel je data-abonnement bij ons verlengen. De kosten (tussen de €50 en €100 voor nog eens 2 jaar) en de exacte verlengingsprocedure moeten nog worden vastgesteld, maar tegen die tijd is deze informatie op deze website bijgewerkt.

OF je bent vrij om zelf een eigen simkaart te installeren.

OF je kunt verbinding maken met Wifi of via een persoonlijke hotspot.

Kan ik de Pocketalk-uitvoering zonder ingebouwde simkaart/data kopen en dan mijn eigen simkaart voor mobiele data installeren?

Ja. Je kunt je eigen simkaart kopen en installeren.

Maar in plaats daarvan raden we aan om de Pocketalk mét ingebouwde simkaart/data te kopen, omdat dit de enige door ons ondersteunde simkaart is.

Wat zijn "favoriete" vertalingen en hoe werkt dat dan?

Terwijl je Pocketalk gebruikt, slaat het een geschiedenis van je vertalingen op. Blader eenvoudig door de lijst om eerdere vertalingen te bekijken. Door een vertaling ingedrukt houden, markeer je die als "favoriete" vertaling. Er verschijnt dan een ster op het startscherm zodat je gemakkelijk je favoriete vertalingen kunt oproepen voor snel gebruik.

Er kunnen maximaal 500 favoriete vertalingen worden opgeslagen en deze blijven behouden totdat je ervoor kiest ze te verwijderen. LET OP! Als je de vertaalgeschiedenis wist, worden ook je favorieten verwijderd.

Hoe zit het met Privacy?

Alle teksten worden ter vertaling doorgegeven aan de belangrijkste vertaalmachines. Deze machines gebruiken de teksten om hun nauwkeurigheid te optimaliseren. Hoe meer teksten ze ontvangen, hoe nauwkeuriger hun vertalingen worden.

Geen enkele tekst die je in Pocketalk invoert, kan rechtstreeks aan je  worden gekoppeld.

Let wel dat je vertalingen worden opgeslagen op het Pocketalk-apparaat en in het Pocketalk Center. Deze kunnen op elk gewenst moment worden gewist.

Als ik vragen/problemen/opmerkingen heb?

Als je verdere vragen/problemen/opmerkingen hebt, mail ons op pocketalk@trendmarq.com en je krijgt binnen 1 werkdag een antwoord van ons.

 

© 2013 - 2024 TrendMarq | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel