De onderstaande video laten zien hoe je zelf eenvoudig een gebarsten screenprotector kunt vervangen:     

                           

Tips bij het plaatsen

Toch liever woorden? Volg dan onderstaande tips op bij het plaatsen van een screenprotector:

Tip 1: Kies de juiste omgeving
Ok, tenzij je de beschikking hebt over een laboratorium, gaat je omgeving nooit volledig stofvrij zijn. Dat is niet erg. Maar zorg er wel voor dat je zo min mogelijk last hebt van stof. Want het is juist stof dat zorgt voor die irritante luchtbelletjes onder je screenprotector.
Tip 2: Bereid je voor, leg alles klaar
Zorg dat je alle benodigdheden klaar hebt liggen. Hoe sneller de screenprotector geplakt is, hoe beter.
Tip 3: Was je handen
Net zoals dat je voor het koken je handen wast om het eten niet te besmetten met wat dan ook, kun je dat voor het plaatsen van een screenprotector ook het beste doen. Hiermee voorkom je vlekken en luchtbelletjes door vette vingerafdrukken.
Tip 4: Maak je telefoon goed schoon
Zoals onze specialist in het filmpje al duidelijk maakt, zorg voor een schoon scherm. Bij een screenprotector worden altijd doekjes meegeleverd om het scherm schoon te maken. Gebruik deze!
Tip 5: Uitlijnen
Het kan gebeuren dat je screenprotector niet meteen op de goede plek zit. Dit is niet erg, maar probeer herhaaldelijk opnieuw plaatsen zoveel mogelijk te voorkomen. Het komt je screenprotector namelijk niet ten goede. Gebruik inkepingen in de screenprotector (bijvoorbeeld van een speaker of een home button) om de screenprotector uit te lijnen.
Tip 6: Vegen, niet laten vallen
Begin gemaakt met het plaatsen van de screenprotector? Heb je het gevoel dat hij goed is uitgelijnd? Mooi. Plak nu de rest van de screenprotector. Werk hierbij langzaam van boven naar beneden en laat vooral niet de screenprotector op het scherm 'vallen'. Veeg met het meegeleverde stukje plastic (of een bankpas) de screenprotector op het scherm.
Tip 7: Veeg een beetje meer
De screenprotector zit, maar misschien zitten er toch luchtbelletjes onder. Met het harde stukje plastic (of een bankpas) kun je deze wegvegen. Veeg ze naar de dichtstbijzijnde rand en ze zijn zo weg. Krijg je een luchtbelletje niet weg? Trek dan de screenprotector weer even omhoog tot net boven de luchtbel en veeg dan met het stukje plastic de screenprotector opnieuw naar beneden.
Tip 8: Klaar!
Je screenprotector zit recht, er zijn geen stofjes en luchtbelletjes te zien en de randen sluiten goed aan? Gefeliciteerd, je bent klaar! Je scherm is nu beschermd tegen krassen en stoten.

Wanneer en hoe verwijder je een screenprotector?

Zie je door de krassen op je screenprotector je scherm niet meer? Dan is het misschien tijd om hem te vervangen. Voor de rest is het helemaal aan jezelf wanneer je een screenprotector verwijdert. Sommige mensen kunnen de aanblik van 1 krasje niet aan, terwijl andere mensen het niets uitmaakt hoeveel krassen er te zien zijn. Het verwijderen van een screenprotector is ook geen hogere wiskunde. Wat het beste werkt is om met je nagel een hoekje van de screenprotector los te peuteren en de screenprotector er af te trekken. Krijg je hem niet los gepeuterd met je nagel? Probeer dan met bijvoorbeeld een naald of een punaise het hoekje van de screenprotector los te krijgen. Let er hierbij op dat je de naald of punaise in lijn met je scherm houdt. Zo voorkom je dat je met de naald of punaise krassen maakt.

 

© 2013 - 2024 TrendMarq | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel