Hoe lang werkt Trax G+ met met een volgeladen batterij?

Afhankelijk van welke updatefrequentie is ingesteld, hoe actief Trax G+ wordt gebruikt en de dekking in het gebied, kan de levensduur van de batterij variëren van 8 uur tot 2 dagen.

Standaard stuurt de Trax G+ live tracking elke 10 seconden een update naar de mobiele app. Zoals met alle elektronische apparaten, zal de batterij sneller leeg raken naarmate je het meer gebruikt.

De standaard ingestelde update frequentie is LIVE TRACKING (positie updates elke 10 seconden): volgens tests in Stockholm (Zweden), gaat de batterij 8 uur mee als het apparaat voortdurend in beweging is. Dit (+/-1 uur) kan variëren afhankelijk van de locatie. Is de GPS of GSM dekking in uw omgeving laag, dat verbruikt het apparaat meer batterij om verbinding tot stand te brengen dan wanneer de dekking hoog is. De levensduur van de batterij word verlengd wanneer de tracker regelmatig op standby gaat (Trax G+ gaat op standby wanneer inactief gedurende 5 minuten).

Meer batterij nodig? Geen probleem! Eenvoudig aanpassen van de updatefrequentie in de mobiele app: Tracker instellingen > geavanceerde instellingen > Update frequentie.

Update frequentie ingesteld op BATTERY SAVING MODE (positie bijgewerkt elke 15, 30, 60 seconden): de updatefrequentie zelf aanpassen en krijgen meer batterij. Als een algemene regel geldt: hoe minder updates per uur, zal hoe langer de batterij mee gaat. De maximale werking van de batterij is 2 dagen voor gemengd gebruik (actieve + standby-tijd).

Werkt Trax G+ binnenshuis?

Trax G+ werkt niet binnenshuis.

Als u zich begeeft in een gebouw of een tunnel, verliest de tracker zijn GPS-signaal. Zodra u weer buiten komt, zal het tracken hervatten.

Wanneer de Trax G+ is ingeschakeld en het bevindt zich in een gebouw, dan herkennt het niet dat het zich in een gebouw bevindt. Dit betekent dat het apparaat zal blijven proberen om een GPS-positie te geven, maar omdat er geen goed signaal is, kan zijn dat er een onjuiste locatie wordt aangeduid.

Dit kan de indruk wekken dat de tracker op de kaart "rondspringt". Dit betekent niet dat de tracker een probleem heeft, maar dit betekent gewoon dat het GPS-signaal op dat moment te laag is voor het doorgeven van een nauwkeurige locatie.

Dus enkel onthouden dat Trax Play buiten werkt, maar niet binnenshuis!

Kan ik een dataplan via een andere provider kopen voor de Trax G+?

Nee. De ingebouwde SIM-kaart (deze kunt u niet verwijderen) is verbonden met onze partner en u kunt  niet een data plan kopen bij een andere provider.