Hoe lang werkt Trax G+ met met een volgeladen batterij?

Afhankelijk van welke updatefrequentie is ingesteld, hoe actief Trax G+ wordt gebruikt en de dekking in het gebied, kan de levensduur van de batterij variëren van 8 uur tot 2 dagen.

Standaard stuurt de Trax G+ live tracking elke 10 seconden een update naar de mobiele app. Zoals met alle elektronische apparaten, zal de batterij sneller leeg raken naarmate je het meer gebruikt.

De standaard ingestelde update frequentie is LIVE TRACKING (positie updates elke 10 seconden): volgens tests in Stockholm (Zweden), gaat de batterij 8 uur mee als het apparaat voortdurend in beweging is. Dit (+/-1 uur) kan variëren afhankelijk van de locatie. Is de GPS of GSM dekking in uw omgeving laag, dat verbruikt het apparaat meer batterij om verbinding tot stand te brengen dan wanneer de dekking hoog is. De levensduur van de batterij word verlengd wanneer de tracker regelmatig op standby gaat (Trax G+ gaat op standby wanneer inactief gedurende 5 minuten).

Meer batterij nodig? Geen probleem! Eenvoudig aanpassen van de updatefrequentie in de mobiele app: Tracker instellingen > geavanceerde instellingen > Update frequentie.

Update frequentie ingesteld op BATTERY SAVING MODE (positie bijgewerkt elke 15, 30, 60 seconden): de updatefrequentie zelf aanpassen en krijgen meer batterij. Als een algemene regel geldt: hoe minder updates per uur, zal hoe langer de batterij mee gaat. De maximale werking van de batterij is 2 dagen voor gemengd gebruik (actieve + standby-tijd).

 

Werkt Trax G+ binnenshuis?

Trax G+ werkt niet binnenshuis.

Als u zich begeeft in een gebouw of een tunnel, verliest de tracker zijn GPS-signaal. Zodra u weer buiten komt, zal het tracken hervatten.

Wanneer de Trax G+ is ingeschakeld en het bevindt zich in een gebouw, dan herkennt het niet dat het zich in een gebouw bevindt. Dit betekent dat het apparaat zal blijven proberen om een GPS-positie te geven, maar omdat er geen goed signaal is, kan zijn dat er een onjuiste locatie wordt aangeduid.

Dit kan de indruk wekken dat de tracker op de kaart "rondspringt". Dit betekent niet dat de tracker een probleem heeft, maar dit betekent gewoon dat het GPS-signaal op dat moment te laag is voor het doorgeven van een nauwkeurige locatie.

Dus enkel onthouden dat Trax Play buiten werkt, maar niet binnenshuis!

 

Kan ik een dataplan via een andere provider kopen voor de Trax G+?

Nee. De ingebouwde SIM-kaart (deze kunt u niet verwijderen) is verbonden met onze partner en u kunt  niet een data plan kopen bij een andere provider.

Na activatie van abonnement: de tracker NIET meer uit de app verwijderen!!!

Als u met een bepaalde smartphone bij Trax een data abonnement activeert, dan moet u er op letten dat u:

  • de tracker niet uit de app verwijdert
  • de app niet van uw telefoon verwijdert

Als dat toch gebeurd, dan kunt u het data abonnement niet meer gebruiken. Dus als u de tracker wilt delen, dan niet de tracker verwijderen uit de app, maar de tracker delen via de app. 


Stel dat u de tracker/app met het data abonnement toch per ongeluk verwijderd heeft, stuur dan een email naar: trax@trendmarq.com

 

Mijn nieuwe Trax G+ lijkt niet te werken/doet niets?

Wellicht heeft de tracker een nieuwe update nodig heeft.  Als u de volgende stappen doorloopt, kunt u dit eenvoudig zelf oplossen:

- u opent de Trax G+ app op uw smartphone: zorg ervoor dat u de juiste app heeft, zie linker afbeelding hieronder:

reset_01.png 

- u klikt op de drie stippeltjes (zie groene circel op rechter afbeelding hierboven) en dan kiest u voor: Update device (blauwe circel op rechter afbeelding hierboven). Voordat u hier op klikt, even het onderstaande opvolgen:

- zorg ervoor dat de tracker op de oplader ligt en dat de oplader is aangesloten op het stroomnet
- laat uw tracker gedurende de HELE update op de oplader liggen
- activeer Bluetooth en Locatievoorzieningen op uw smartphone
- kies nu voor: Update device (blauwe circel op 2de foto)
- selecteer uw tracker uit de lijst van Bluetooth apparaten
- druk op "Update" en bevestig deze keuze
- druk dan op het symbool met de 2 pijltjes en druk daarna  op de tracker gegevens
-
wacht op bevestiging van een succesvolle update tot u de melding ziet: Update successfull
- haal uw tracker van de oplader en schakel uw tracker uit en dan weer aan
- U kunt nu uw tracker weer gebruiken

Heeft u andere vragen, mail ons dan op het volgende email adres en wij antwoorden u binnen 24 uur, ook in het weekend: trax@trendmarq.com


 

 

 

© 2013 - 2024 TrendMarq | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel